Al jaren ‘sport & spel’ en waarom …

28 09 2010

Al jaren is het elke keer van dat: miserie, wenen, roepen en tieren als we Ralfs nagels moeten knippen. Want: ” Dat doet pijn!”  Wie gelooft dat nu ??? Nagels knippen doet toch helemaal geen pijn ! 

Maar … gisteren was ik op zoek naar wat info ivm zijn dcd en leesproblemen. En zo kwam ik op het net het volgende tegen op een site over dyspraxie of dcd: Gevoelige tastzin
De wereld draait om voelen. Kinderen leren door voelen om vormen en weefsels enz. te herkennen. Problemen met de tastzin uiten zich op veel manieren. Een lichte aanraking wordt als pijnlijk afgeweerd, en harde, ruwe aanrakingen zijn welkom. Nagels knippen, haar borstelen, pleisters en de douche zijn pijnlijk. Dergelijke problemen leiden tot moeilijkheden in de klas. De aanwezigheid in een menigte kan beangstigend zijn, kleren zijn oncomfortabel en veroorzaken onrustig gedrag. Het kind kan vernielzuchtig zijn. Dezelfde problemen kunnen ook het eetgedrag beïnvloeden, omdat sommigen bepaalde voedselstructuren vermijden of verlangen naar pittig gekruid eten.

Ik heb toch eens gebeld met de papa. Wie had dat kunnen denken… En ik denk dat ik af en toe nog wel eens een AHA-erlebnis zal hebben.


Acties

Informatie

2 responses

28 09 2010
ilse

Een mens zit toch raar in elkaar. Ik ergerde me al jaren in Arne en z’n doofheid als hij voor TV zit. Las ik achteraf dat iemand met dyslexie problemen heeft met het onderscheiden van stemmen bij achtergrondgeluiden.
Hopelijk verloopt het nageltjes knippen nu beter?

30 09 2010
Tresie

Dat is inderdaad een AHA moment, nu weet je dat toch ook weer, en Ralf heeft gelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: