Vakantie

31 07 2012

Vroeg, maar niet zo vroeg als vorig jaar zijn we vertrokken op reis. Het weer in België was zoals we ondertussen helaas gewoon waren slecht. Frankrijk was iets beter maar niet schitterend. En toch lieten we het niet aan ons hart komen. Want de logies waren top en maakten alles goed. Het eerste adres : chateau Igny, een echte aanrader, hadden we uit logeren bij Belgen geplukt. Een mooie locatie, lekker eten en een schitterende ontvangst, op en top vakantie dus. We hebben door een dag slecht weer de streek met de auto moeten verkennen maar die is de moeite. De tweede dag waren de jongens vooral van het nog werkende aquaduct onder de indruk. Het enige minpuntje was dat we er maar 3 nachten bleven en dit voor ons allemaal veel te kort was.

Op zaterdag gingen we van La Perche naar Saint-Martin de Gurçon en had ik gepland om Oradour sur Glane te bezoeken. Oradour is een dorp dat in de tweede wereldoorlog werd uitgemoord en in brand gestoken. Een heel erg pakkend bezoek, maar een must voor iedereen die in de buurt van Limoges is. Zelfs mijn jongste spruiten waren stil toen ze er rondliepen, terwijl ze eigenlijk niet goed wisten wat daar gebeurd was. Hoe raar het ook klinkt, ik ben blij dat we dit bezoek gedaan hebben. Een vreselijk stukje geschiedenis, maar de moeite waard…

En dan terug naar Le Guinot, het adresje waar we ook vorig jaar verbleven en het zo goed hadden dat we dit jaar terug wilden gaan. We hadden het geluk om leuk gezelschap te hebben daar. Het eten is er ongelofelijk lekker, zeker als Michiel achter zijn kookpotten staat. Het weer ook hier goed, maar niet schitterend. De jongens waren niet altijd enthousiast om de omgeving te ontdekken en dus hebben we het plan om Bordeaux te bezoeken nog maar een beetje opgeborgen. De zee hebben we wel gezien en ook een 2 tal kleinere dorpjes, maar daar bleef het dan ook bij, want de vriendjes en vooral het zwembad waren een heel stuk interessanter. Maar ook hier hadden we best nog iets langer willen blijven. Helaas lonkte het werk en het slechte weer vanuit België.


Acties

Informatie

One response

1 08 2012
ilse

Jullie hadden duidelijk een fijne vakantie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: