De eerste week

8 09 2012

En dan was het voorbij, de vakantie had wel lang genoeg geduurd. Jef en Tuur wilden er nu toch wel aan beginnen, aan dat eerste leerjaar en Ralf wou zijn vrienden wel eens allemaal terugzien. En ook ik begon er wel wat zin in te krijgen.
Jef en Tuur zijn goed gestart in het eerste leerjaar. Tuur vond de eerste dag zijn leesoefening wel iets te gemakkelijk: ” Ik moet oefenen met lezen. Het woordje ik, maar dat kan ik al lang hoor !” En Jef had vooral van de eerste dag onthouden dat ze veel zullen moeten werken.
De tweede dag hadden ze een ‘echt’ huiswerkblaadje. Elk aan één kant van de tafel begonnen ze eraan. Tot Tuur plots een map bovenhaalt: ” Er moet wel een map staan hoor, want anders kan Jef afkijken.” De oefening was zo gemakkelijk dat het hem meer moeite zou kosten om af te kijken dan het zelf te maken. Maar dat is natuurlijk maar een detail.
Bij Ralf gaat alles zijn gewone gang. Terug wat aanpassen aan de schoolroutine, net als zijn broers en na school wat behoefte aan buiten spelen, maar voor de rest loopt alles vlot.
En bij de mama ? Soms vraag ik me af waarom ik halftijds werk om toch zoveel op school te zijn en hoe ik alle vergaderingen en extra’s nog in de agenda moet plannen, maar het werk op zich vind ik nog steeds super.


Acties

Informatie

One response

28 09 2012
Tresie Benoit

Leuk dat allen goed gestart zijn en dat de mama het ook nog steeds super vindt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: